Влада ініціює здешевлення електроенергії в нічні години - для згладжування піків споживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада ініціює здешевлення електроенергії в нічні години - для згладжування піків споживання

Енергетика
2904
Промисловості України для відмови від аварійних відключень електроенергії необхідно в пікові години знизити її споживання на 15%, чого можна досягти за рахунок самообмеження і переходу на енергоспоживання в нічні години, вважає міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.
“Я звернувся до споживачів з проханням добровільно самообмежувати споживання електроенергії в пікові години, щоб їх несподівано і непланомірно не відключати”, – сказав міністр в ході селекторної наради з регіональною владою та енергоємними підприємствами в Києві в четвер.
Він додав, що рекомендуватиме Нацкомісії регулювання електроенергетики та комунальних послуг, яку він очолював ще два дні тому, відкоригувати тарифну політику таким чином, щоб стимулювати споживачів працювати в нічні години.
Міністр уточнив, що в даний час дефіцит потужностей в пікові години становить близько 3000 МВт, а найбільше навантаження на енергосистему доводиться в період з 17:00 до 21:00.
Міністр уточнив, що 5 грудня планується підключити мережі зупинений 28 листопада енергоблок Запорізької АЕС потужністю 1000 МВт, що трохи знизить гостроту проблему.
За його словами, Міненерговугілля очікує позитивної реакції на свою пропозицію вже в четвер увечері. “Чекаємо обмежень споживання електроенергії вже сьогодні з 17:00 до 21:00. Зі свого боку ми відреагуємо вже завтра. Якщо ми побачимо, що споживання зменшиться і вписуємося в ті потужності, які по генерації нам зараз доступні, то вже завтра я обіцяю звернутися до НЕК “Укренерго” про припинення відключень”, – сказав міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас