ДФС хоче контролювати сплату податків за допомогою штрих-кодів в чеках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС хоче контролювати сплату податків за допомогою штрих-кодів в чеках

Казна та Політика
500
Нововведення дозволить краще контролювати власне переміщення товарів і виконання суб’єктами підприємництва своїх податкових зобов’язань, повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook глава ДФС Ігор Білоус.
«Є пропозиція ввести обов’язкове відображення в товарному чеку коду товару за системою EAN. Якщо хтось не знає – це європейський стандарт штрих-коду, призначений для кодування ідентифікатора товару і виробника. Такий захід посилить контроль за дотриманням податкових зобов’язань підприємців, у тому числі ПДВ », – підкреслив Білоус.
При цьому він звернув увагу, що в додаткових витратах держбюджету таке нововведення не потребує. «А ось його реалізація, паралельно з електронним адмініструванням ПДВ, дозволить поповнити бюджет на 12 млрд грн», – зазначив глава ГФС.
Раніше Білоус зазначав, що вказівка штрих-коду дозволить також посилити митний контроль пересування товарів і просунутися в боротьбі з контрабандою.
Як повідомлялося, з 1 січня 2013 року в Україні набули чинності законодавчі норми про дистанційний моніторинг касових операцій, які передбачають впровадження системи електронної касової звітності. Підприємцям була дана відстрочка до 1 січня 2014 року, їх не штрафували за відсутність касових апаратів з модулями для формування електронної звітності.
У 2015 році Кабінет міністрів розраховує реалізувати масштабну податкову реформу, яка дозволить скоротити кількість податків до 9 з 22, а також знизити податкове навантаження на бізнес, одночасно посиливши контроль за виконанням податкових зобов’язань, за рахунок поліпшення адміністрування податкових платежів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас