Держземагентство встановило нецільове використання Міноборони майже 356 га в Харківській області, нераціональне - 5,44 тис. га — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держземагентство встановило нецільове використання Міноборони майже 356 га в Харківській області, нераціональне - 5,44 тис. га

Казна та Політика
156
Землевпорядники за результатами інвентаризації земельних ділянок Міністерства оборони України встановили факти нецільового використання чотирьох ділянок загальною площею 355,8 га в Харківській області.
Такі дані повідомило Державне агентство земельних ресурсів (Держземагентство) з посиланням на своє Головне управління (ГУ) в Харківській області в четвер.
“В цілому за призначенням використовується 41 земельна ділянка міністерства площею 19,4 тис. га”, – уточнюють у відомстві.
Крім того, в ході інвентаризації встановлено, що нераціонально використовуються дві земельні ділянки Міноборони загальною площею 5,44 тис. га, зазначено в повідомленні.
За даними ГУ Держземагентства в Харківській області, в цілому за Міноборони в регіоні враховані ділянки загальною площею 22,5 тис. га, з яких 9,4 тис. га – сільськогосподарського призначення, ще 4,9 тис. га – забудовані, 503 га – лісогосподарського призначення, і ділянки в 7,7 га – інші землі.
“Площа земельних ділянок, які можуть бути передані в народне господарство, становить 5,83 тис. га уточнюється в повідомленні”, – уточнюється в повідомленні.
За даними ГУ Держземагентства в Харківській області, в цілому за 12 років проведення інвентаризації земель Міноборони в землі запасу передані ділянки загальною площею 3,95 тис. га.
При цьому у відомстві нагадують, що інвентаризація земель в Україні проводиться з 2002 року з метою створення для ведення Державного земельного кадастру, а також регулювання у сфері земельних відносин та раціонального використання і охорони земельних ресурсів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас