Український ринок скрапленого газу в 2014 р. збільшиться на 12% - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок скрапленого газу в 2014 р. збільшиться на 12% - прогноз

Енергетика
451
Обсяг українського ринку скрапленого вуглеводневого газу (ЗВГ) в 2014 році може збільшитися на 12% порівняно з 2013 роком – до 1 млн тонн, прогнозує керівник напрямку імпортних закупівель ТОВ “Агентство інвестиційного менеджменту” (АІМ, Київ) Оксана Роман.
За її оцінкою, представленою в доповіді в Лондоні форумі “Argus European LPG Markets 2014”, що пройшов наприкінці листопада, частка автогазу в структурі загального споживання ЗВГ в Україні становить понад 85%. “Структура ринку газу в Україні активно змінюється: розвиваються різні неавтомобільні напрямки споживання, проте автогаз в найближчому майбутньому залишиться основним драйвером ринку. Зростання цього сегменту в 2014 році може перевищити 20%”, – вважає вона.
Роман також зазначила, що, крім економ-сегменту, зростання демонструє і преміальний сегмент ринку. “У країнах Європи, де на автомобільний сектор припадає 25-30% споживання скрапленого газу, він залишається пальним виключно економ-класу, тоді як в Україні присутня тенденція розширення газового парку дорогих марок автомобілів”, – сказала вона.
За її словами, європейські компанії проявляють великий інтерес до України, оскільки на тлі стабільного споживання скрапленого газу в Європі український ринок показує 10-12%-ве зростання два роки поспіль і має всі передумови до посилення цієї тенденції.
Конференція Argus European LPG Markets – один з найбільших щорічних заходів, присвячених ринку скрапленого газу в Європі. АІМ займається як імпортом скрапленого газу в Україну, так і реалізацією його на внутрішньому ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас