У США відбувається широкомасштабний приріст зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США відбувається широкомасштабний приріст зайнятості

Світ
646
Широкомасштабне зростання зайнятості по всіх 12 регіонах США в жовтні і листопаді 2014 є основною думкою опублікованого в середу Федеральною резервною системою (ФРС) регіонального огляду, який за кольором обкладинки називають Beige Book (“Бежева книга”).
Разом з тим зростання зарплат було стриманим, якщо не рахувати декількох секторів, що зазнають дефіцит кваліфікованих фахівців – інженерів, юристів, медперсоналу, управлінців, досвідчених робітників.
Економічна активність у всіх регіонах США продовжувала зростати в жовтні і листопаді, у низці округів також наголошується оптимізм щодо майбутньої економічній активності. При цьому в передмові до огляду ФРС вперше практично за весь час післякризового відновлення відмовилася від формулювання, що активність “продовжувала зростати темпами від стриманих (modest) до помірних (moderate)”.
Регіональні банки ФРС також зафіксували поліпшення капіталовкладень компаній, при цьому в більшості округів також спостерігалося зміцнення промислового виробництва.
Зниження цін на нафту викликає стурбованість у Техасі та регіоні Мексиканської затоки, повідомляє Федрезерв. Багато учасників опитувань федеральних резервних банків (ФРБ) відзначили позитивний вплив бензину і нафти, що подешевшала, на споживчі витрати. Однак хімкомпанії США стверджують, що перебувають у невигідному становищі порівняно із зарубіжними конкурентами, оскільки більше залежать від природного газу, а не від нафти, яка подешевшала сильніше.
“Рітейлери в багатьох округах проявляли оптимізм щодо майбутнього святкового сезону”, – йдеться в огляді. У Нью-Йорку і Чикаго наймання тимчасової робочої сили перед святами було вище звичайного, хоча в більшості округів зміни були мінімальними.
Ранні снігопади в регіоні Міннеаполіса “викликали підвищений оптимізм щодо зимового сезону”, і кілька лижних курортів в штатах Міннесота і Вісконсін відкрилися на 2-3 тижні раніше звичайного, зазначає ФРС.
У деяких округах були висловлені побоювання у зв’язку зі зміцненням долара США і ослабленням зростання в інших країнах світу, проте вони не набули широкого поширення.
Інфляція в цілому залишилася стриманою, що ФРС частково пояснює низькими цінами на бензин.
Огляд Beige Book публікується приблизно за два тижні до засідання ФРС. Наступна зустріч керівництва американського ЦБ призначена на 16-17 грудня.
Інформація, використана при складанні останнього огляду, була зібрана станом на 24 листопада включно і оброблена Федеральним резервним банком Чикаго.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас