У Держприкордонслужбі звільнили 10 "хабарників" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держприкордонслужбі звільнили 10 "хабарників"

Казна та Політика
705
У Державній прикордонній службі України (ДПС) тривають активні заходи щодо запобігання зловживань серед персоналу.
Як стало відомо з повідомлення прес-служби Держприкордонслужби, днями підрозділом забезпечення внутрішньої безпеки ДПС спільно з працівниками Служби безпеки України та військовою прокуратурою затримано підполковника медичної служби при отриманні неправомірної вигоди у розмірі 10 тис. гривень.
В ході проведення оперативно-розшукових заходів, що передували затриманню, виявлено, що даний військовослужбовець в ході тендерних процедур із закупівлі медичного майна сприяв окремим особам у перемозі шляхом підготовки технічної документації виключно під технічні умови конкретної фірми. Відомості про вчинення кримінального злочину був внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Всього в 2014 році з метою своєчасного запобігання, виявлення і припинення корупційних та інших службових правопорушень, пов’язаних з співучастю посадових осіб Держприкордонслужби, підрозділами забезпечення внутрішньої безпеки проведено понад 2200 перевірок порядку несення служби.
«За підсумками перевірок ініційовано проведення більше 1400 службових розслідувань, в результаті яких притягнуто до дисциплінарної відповідальності 3453 особи, звільнені з лав ГПС 55 осіб, прийнято рішення про переміщення в інші місця служби 89 осіб», – йдеться в повідомленні.
За вчинення корупційних правопорушень рішеннями судів визнано винними 10 військовослужбовців (2 притягнуто до адміністративної відповідальності, 8 – до кримінальної відповідальності).
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас