Влада КНР відправить діячів культури в села і на копальні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада КНР відправить діячів культури в села і на копальні

Світ
1071
Влада Китаю відправить акторів, кінематографістів і телевізійників у села, щоб у них сформувався “правильний погляд на мистецтво”. Про це пише The Guardian.
Відомство, що здійснює нагляд над ЗМІ в Китаї, буде організовувати поїздки діячів кіно і телебачення на щоквартальній основі. Крім сіл відвідають копальні, місця, населені етнічними меншинами, а також прикордонні території КНР. Тривалість таких поїздок складе не менше 30 днів.
Рішення було прийнято на тлі заяви голови КНР Сі Цзіньпіна про те, що творчі діячі не повинні ставати “рабами ринку” і полювати за популярністю за допомогою “вульгарних” робіт. За його словами, замість цього їм треба просувати ідеї соціалізму.
Деякі політичні оглядачі порівнюють рішення Пекіна з епохою Мао Цзедуна, коли інтелігентів відправляли в сільську місцевість трудитися разом з селянами.
На думку Джозефа Чена (Joseph Cheng), професора Гонконзького університету, в села відправлятимуть тих, хто критикує владу. “Поки ти не чіпаєш владу і поводишся тихо, можеш продовжувати робити гроші”, – зазначив експерт.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас