Аграрії України зазнають збитків через аварійне відключення електрики - руйнується графік робіт, профобладнання просто виходить з ладу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрії України зазнають збитків через аварійне відключення електрики - руйнується графік робіт, профобладнання просто виходить з ладу

Аграрний ринок
1553
Всеукраїнська аграрна рада просить врегулювати ситуацію з аварійним відключенням електрики. За словами аграріїв, така ситуація призводить до порушення циклу виробництва і, як наслідок, до великих фінансових втрат.
“Уже кілька днів по всій Україні спостерігається аварійне відключення електроенергії. Така ситуація негативно відбивається на роботі аграрних підприємств. Адже аграрії України, так само як і заводи, що виробляють продукцію для потреб оборони України, обороняють продовольчу безпеку держави, – йдеться в листі. – На більшості сільськогосподарських підприємств, які займаються виробництвом (вирощуванням), переробкою та збутом продукції тваринництва та птахівництва, відключення світла призводить до порушення виробничого циклу, значних фінансових втрат і робить неможливим ведення господарства “.
За словами сільгоспвиробників, негативні наслідки торкнутися як підприємств, так і держави в цілому, адже бюджет недорахується мільйонів податків, які платять аграрії.
“Ні для кого не секрет, що сільське господарство на сьогоднішній день є чи не основною бюджетонаповнюючий галуззю України”, – підкреслюється у зверненні.
“Вимкнення світла відбувається без чіткого графіка, негативно впливає на всі виробничі процеси. У зв’язку з такою ситуацією руйнується і графік роботи. Крім того, професійне обладнання просто виходить з ладу. Зараз ми повністю міняємо графік роботи, щоб хоч якось підлаштовуватися під несподіване відключення світла. Перш ніж вимикати аварійно світло, потрібно було зробити чіткий графік “, – говорить Денис Сергієнко, керівник ТОВ “Понори” (Чернігівська область).
Руслан Писаренко, заступник директора ТОВ “Камчатка”, каже, що їх підприємство рятує дизельний генератор: “Хто керує тваринницьким комплексом, знає, що серед вимог, яким повинна відповідати його структура, є наявність декількох незалежних джерел електроенергії. Це обумовлено тим, що, якщо на одній лінії виникають проблеми, то комплекс автоматично переходить на живлення від іншої. Наше ж господарство має ще й третє джерело подачі електроенергії – дизельний генератор. Тому підприємство не зіткнулося з проблемою збою в циклі виробництва. Хоча я згоден з сільгоспвиробниками, що ситуація, яка склалася, є неприпустимою для бізнесу та людей. принаймні, повинні були попередити про відключення і встановити чіткий графік по кожному регіону”.
Нагадаємо, в Україні з 2 грудня почалися відключення електроенергії. Вони викликані тим, що на ремонті знаходиться третій блок Запорізької АЕС і не вистачає вугілля на складах ТЕС. Електрику вимикають на 2-3 години вранці і ввечері за різними графіками в різних регіонах. За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, ситуація має нормалізуватися до 6 грудня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас