Фіни презентували модульний смартфон Puzzlephone (ФОТО, ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіни презентували модульний смартфон Puzzlephone (ФОТО, ВІДЕО)

Технології&Авто
1707
Puzzlephone – оригінальний концепт модульного смартфона з батьківщини Nokia.
Як виявилося, Google, а точніше її підрозділ Advanced Technology and Projects (ATAP), що не один в бажанні створити модульний смартфон, що б конфігурувався на власний розсуд за допомогою спеціальних блоків, що містять окремі компоненти апарата. Фінська компанія Circular Devices розробляє альтернативний концепт модульного смартфона під назвою Puzzlephone з трьох складових частин, повідомляє «ITC».
У ролі «хребта» смартфона Puzzlephone виступають РК-дисплей, стереодинаміки і каркас, «серце» містить акумуляторну батарею і вторинну електроніку, а «мозок» представлено процесором і модулями камер.
Компанія Puzzlephone, що формально заснована у вересні цього року і базується в місті Еспоо, де також розміщена штаб-квартира Nokia, працює над проектом з 2013 року і планомірно підходить до стадії виробництва робочих прототипів. Стартап планує випустити першу модель Puzzlephone, що належить до середнього цінового діапазону, у першій половині 2015 року. Це за умови, що Circular Devices вдасться знайти фінансування на цей проект і підтримку.
Фокусуючись на встановленні Open Source стандартів, спершу компанія Circular Devices збирається використовувати модифіковану версію ОС Android, але розглядає варіант впровадження підтримки альтернативних платформ в майбутньому, після чіткого визначення апаратних специфікацій для сторонніх виробників.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас