Новий глава Мінагрополітики хоче ввести готівковий розрахунок за оренду землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий глава Мінагрополітики хоче ввести готівковий розрахунок за оренду землі

Аграрний ринок
1025
Новопризначений міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко виступає за необхідність обов’язкового розрахунку аграрними компаніями за оренду землі тільки в грошовій, а не натуральній формі.
Про це він заявив сьогодні, 2 грудня, в ході обговорення кандидатів на посади в Кабміні.
«Зобов’язати ряд компаній виплачувати в грошовому еквіваленті за оренду паїв, тим самим дати людям гроші в селі і дозволити їм самим вирішувати, що на них купувати», – сказав він.
Павленко також виступив за приватизацію державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт».
«Все максимально як по грузинському досвіду повинно бути передано від держави працювати в самостійних економічних умовах», – уточнив він.
За його словами, для успішного розвитку сільських територій необхідно залучити інвестиції приватного бізнесу і забезпечити соціальну відповідальність аграрних компанії.
Міністр заявив, що питання про дозвіл продажу земель сільгосппризначення буде обов’язково обговорюватися з громадськістю.
«По землі питання складне, принципова західна модель – це так, але в українських реаліях потрібно підготуватися», – заявив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас