Прем'єр Ізраїлю відправив у відставку міністрів юстиції та фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Ізраїлю відправив у відставку міністрів юстиції та фінансів

Світ
129
Прем’єр Біньямін Нетаньяху відправив у відставку ключових партнерів по коаліції, міністрів юстиції та фінансів, а також заявив про намір розпустити парламент.
Кабінет міністрів залишають лідери партій “Еш Атід” і “А-Тнуа”, які ще недавно разом з “Лікуд” Нетаньяху формували парламентську більшість. Тепер коаліція розпалася остаточно.
“Я не маю наміру терпіти опозиціонерів у складі уряду, не має наміру терпіти міністрів, які піддають нападкам політику уряду і його главу”, – наводять ізраїльські ЗМІ слова прем’єра з посиланням на його прес-службу.
Крім міністрів юстиції та фінансів у відставку йдуть ще п’ять членів кабінету від “Еш Атід”. Таке рішення було прийнято за підсумками засідання фракції цієї партії.
Конфлікт всередині коаліції загострився ще при обговоренні гучного закону про титульну націю, який проголошує іврит єдиною державною мовою, а єврейську культуру і релігійне право – основою законотворчості.
Законопроект про дострокові вибори Кнесет буде розглядати в попередньому читанні завтра, партія Нетаньяху обіцяє його підтримати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас