Крюківський ВБЗ в 2015 р. може модернізувати ще до 60 вагонів метро за "кіотські кошти" - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крюківський ВБЗ в 2015 р. може модернізувати ще до 60 вагонів метро за "кіотські кошти" - КМДА

Казна та Політика
357
Київська міськдержадміністрація розраховує, що в січні 2015 р. буде підписаний договір з Крюківським вагонобудівним заводом (КВБЗ) на модернізацію ще до 60 вагонів для КП “Київський метрополітен” за кошти, отримані Україною від Японії в рамках Кіотського протоколу, повідомив заступник голови КМДА Ігор Ніконов.
“З Крюківським вагонобудівним заводом планується в січні підписати договір на модернізацію ще 50-60 вагонів, які будуть поставлятися до кінця року”, – повідомив І.Ніконов журналістам у вівторок.
При цьому він уточнив, що на сьогодні всі модернізовані КВБЗ вагони (95 од.) першої партії вже поставлені столичному метрополітену.
Як повідомлялося, на сьогодні за кошти Кіотського протоколу модернізовано 95 вагонів столичної підземки на суму 985 млн грн. Це стало можливим завдяки співпраці КМДА, КП “Київський метрополітен”, КВБЗ і японської компанії Itochu, яка спільно з такими виробниками, як Mitsubishi Electric, Knorr-Bremse, Fuji та Schaltbau спроектувала і поставила енергозберігаюче обладнання.
У числі переваг модернізованих вагонів – економія до 40% електроенергії за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій – рекуперація (повернення) електроенергії в мережу за рахунок використання сучасних тягових приводів, зниження викидів вуглекислого газу, економія на обслуговуванні та ремонтах вагонів.
Крім того, термін експлуатації вагонів продовжений на 20 років, поліпшено умови роботи машиністів, підвищено рівень комфорту для пасажирів і рівень безпеки перевезень, за рахунок надійної гальмівної системи.
КВБЗ є єдиним в СНД підприємством, що має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів – пасажирських і вантажних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас