У Ахметова відібрали 3G-частоту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Ахметова відібрали 3G-частоту

Фондовий ринок
7867
Національна комісія регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) позбавила “Укртелеком” права на використання смуги в 5 МГц 3G-діапазону. Причиною подібного рішення галузевого регулятора стало неефективне використання компанією радіочастотного ресурсу (РЧР).
Свій мобільний підрозділ “Укртелеком” вирішив виділити в окреме ТОВ “ТриМоб” в 2011 році. Наприкінці того ж року НКРЗІ переоформила відповідні документи на користування РЧР. “Укртелеком” пішов на такий крок з розрахунком майбутнього продажу своєї стільникового “дочки”, що володіє ексклюзивною 3G-ліцензією. Акціонер найбільшого фіксованого оператора – донецький мільярдер Ринат Ахметов – так і не зміг знайти покупця.
В кінці 2005 року “Укртелеком” отримав єдину 3G-ліцензію без конкурсу. Уряд пішов на таке непопулярне рішення під приводом підвищення інвестиційної привабливості “Укртелекому”, який знаходився на той момент в держвласності.
Своє бажання розвивати “зв’язок третього покоління” неодноразово висловлювали всі великі оператори, “Київстар”, “МТС Україна” і “Астеліт”. Незважаючи на те, що більше нікому з найбільших операторів стільникових операторів ліцензія не дісталася, всі отримані радіочастоти “Укртелеком” задіяти не зміг.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас