НАТО запустило трастові фонди для допомоги Україні в оборонній реформі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО запустило трастові фонди для допомоги Україні в оборонній реформі

Кредит&Депозит
574
Розпочали роботу створені НАТО трастові фонди для допомоги у проведенні української оборонної реформи, повідомив генеральний секретар альянсу Йенс Столтенберг у вівторок.
“Сьогодні ці фонди запущені”, – сказав він на прес-конференції в Брюсселі.
Як повідомили в місії України при НАТО, перший фонд створений для модернізації систем зв’язку та автоматизації. Він припускає модернізацію можливостей систем зв’язку та автоматизації управління військами Збройних сил України відповідно до сучасних стандартів. Контрибуторами цього фонду стали Великобританія, Данія, Канада, Німеччина, Латвія, Литва, Туреччина і Цивільний бюджет НАТО.
Другий фонд створений з метою перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців та спрямований на задоволення потреб психологічної та соціальної адаптації військовослужбовців в зоні антитерористичної операції в Україні. Контрибуторами фонду стали Греція, Люксембург, Норвегія, Португалія і Туреччина.
Третій фонд стосується програми фізичної реабілітації (протезування) поранених військовослужбовців, і спрямований як на допомогу в реабілітації окремим військовослужбовцям, так і на створення системи реабілітації для поранених військовослужбовців в Україні. Контрибуторами цього Трастового фонду виступили Болгарія, Словаччина і Цивільний бюджет НАТО.
Україна і НАТО також заявили про створення фонду з реформування систем логістики та стандартизації ЗС України, спрямований на підтримку систем логістики та впровадження стандартів НАТО в ЗС України. Контрибуторами фонду стали Данія, Нідерланди, Польща, Туреччина, Чехія і Громадянський бюджет бюджет НАТО.
П’ятий фонд покликаний боротися з кіберзлочинністю, і спрямований на розвиток систем кіберзахисту відповідно до найбільш прогресивних стандартів країн-членів НАТО. Контрибуторами цього фонду стали Естонія, Румунія, Туреччина, Угорщина.
В цілому про наміри внести кошти в Трастові фонди для України заявили 26 країн-членів НАТО.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас