Як оцінили читачі Finance.UA заяву НБУ про реальний обсяг емісії гривні? - підбірка найцікавіших коментарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як оцінили читачі Finance.UA заяву НБУ про реальний обсяг емісії гривні? - підбірка найцікавіших коментарів

Казна та Політика
2140
Національний банк України на днях розповів про реальний обсяг емісії гривні. Згідно із заявою регулятора, інформація щодо показників грошової бази, які відповідно, відображають обсяги емісії гривні, публікується щомісяця. “Обсяг монетарної бази, тобто грошей, які випущені Національним банком і знаходяться на даний час (на 27.11.2014) в обігу, становить 330,5 млрд. грн. І це сума, сформована за більш ніж 20-річну історію існування України”, – йдеться у повідомленні Нацбанку.
Читачі Finance.UA сприйняли наведені НБУ дані з недовірою. Пропонуємо вашій увазі підбірку найцікавіших коментарів – орфографія та пунктуація збережені.
EKO Какой то чес. Это примерно по 8 тыс грн (500 дол) у человека? Измельчали в НБУ. Помнится бородач с арбузом тут год назад втирал, что у населения только баксов 80 миллиардов в чулках. Вот это был масштаб :mrgreen:
Mirax При теперішніх ЗВР в $12,5 млрд цю гривневу масу може врівноважити курс 26 грн/дол. Якщо ЗВР виростуть до $15 млрд, тоді збалансований курс буде 22 грн/дол. Двадцяточку з плюсом лікар прописав нашій гривні. Тільки від таких стель можна говорити про відкат і укріплення гривні. Тільки тоді НБУ зможе викупляти долари на міжбанку поповнюючи ЗВР і не даючи гривні зайво укріпитися, як це роблять нацбанки у всьому світі.
Jorj Ви знаєте, як впали ЗВР НБУ за останні декілька місяців? Так що, можливо, треба буде ділити на число, яке менше в декілька разів. А з урахуванням того, що голова НБУ не знає, скільки фізичного золота зберігається в НБУ, то картина вельми кепська…
І цілком можливо виглядає вже не курс 20+, а й навіть 30+.
mortimer Раньше эти 330 млрд приходились на более 40 млн человек.
Сегодня эта численность уменьшилась на ~10%. Что говорит НБУ про виртуальную эмиссию?
yaltax Все вокруг врут, в нацбанке решили, что, а чем они лучше других. Тоже врут с благими намерениями, чтоб предотвратить панику.
Вчора стало відомо, що НБУ вирішив продовжити дію жостких валютних обмежень ще на 3 місяці. Серед них: обмеження видачі готівкових коштів через каси та банкомати на рівні 150 тис. грн на добу, обов’язковий продаж 75% валютних надходжень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас