Британці підрахували, наскільки знецінює квартиру ремонт в стилі "зроби сам" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці підрахували, наскільки знецінює квартиру ремонт в стилі "зроби сам"

Нерухомість
9584
Праця доморощеного маляра, електрика або плиточника помітно знижує вартість нерухомості: у Великобританії неякісно виконані роботи призводять до втрати близько 48 500 доларів від вартості об’єкта, а в Лондоні здешевлюють житло на 95 тисяч доларів, передає Prian.ru.
Домовласники можуть, як мінімум, втратити тисячі через спроби заощадити на послугах професіоналів з ремонту житла. Дев’ять з десяти потенційних покупців запропонують на порядок меншу суму, помітивши неякісні імпровізації, а більше половини, найімовірніше, взагалі відмовляться від покупки, з’ясувала компанія Trustmark.
Проведене за замовленням британського уряду дослідження показало, що навіть у момент пікового попиту на житло і ударного зростання цін погано виконані роботи любителів філософії “зроби сам” знижують продажну ціну майна в середньому на 11%.
За словами Саймона Айерса, виконавчого директора Trustmark, спроби зробити ремонт своїми руками повинні обмежуватися сферами, про які домовласники мають не тільки теоретичне, а й практичне уявлення.
В першу чергу, ціну нерухомості знижує погано проведена електропроводка. Робота електрика-аматора порушує зовнішній вигляд житла і загрожує безпеці майна. Видима проводка відштовхує близько 40% покупців, а ще 10% терпіти не можуть погано розміщені електричні розетки, пише The Telegraph.
За словами Філа Кента, електрика з Брістоля, дії майстрів-аматорів найчастіше призводять до повторного ремонту. Протяжка кабелів заново передбачає демонтаж підвісних елементів меблів, видалення шпалер, штукатурки, а в кухнях – і плитки, що пов’язано зі значними витратами.
На другому місці рейтингу неякісного ремонту – погано змонтовані або незакінчені вбудовані кухонні меблі (18%), а замикають трійку “лідерів” скрипуча підлога (5%).
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас