Український агрохолдинг KSG Agro почав експорт борошна в Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український агрохолдинг KSG Agro почав експорт борошна в Китай

Аграрний ринок
539
Агрохолдинг KSG Agro в листопаді відправив першу партію пшеничного борошна в Китай в обсязі 1 тис. тонн.
“Ми почали експорт борошна в Китай з нашого базового підприємства з переробки зерна (комбінат хлібопродуктів ПАТ” Переробник “, входить до складу KSG Agro – ІФ). У планах комбінату нарощувати обсяги експорту не тільки пшеничного борошна, а й кормів для тварин. Найбільш затребуваним з кормів є гранульована люцерна, попит на якісну продукцію з протеїном більше 18%, дуже великий “, – сказав журналістам комерційний директор KSG Agro Ігор Недибалюк.
На території КХП в Дніпропетровській області холдинг будує новий завод з виробництва гранульованої біомаси потужністю 60 тис. тонн на рік. Встановлене на ньому обладнання дозволить виробляти гранульований зелений корм (люцерна) і паливні гранули (пелети) з соломи зернових і технічних культур. Введення заводу в промислову експлуатацію намічений на червень 2015 року.
Крім того, в 2015 році буде проведена реконструкція і технічна модернізація млинових заводів комбінату. В даний час потужності мельзаводів ПАТ “Переробник” складають 5 тис. тонн борошна на місяць. У планах холдингу – подвоїти цей показник і продовжити зовнішні поставки.
“Зараз ми хочемо зробити реконструкцію першої млини, що дозволить робити 10 тис. тонн борошна на місяць”, – сказав журналістам головний інженер комбінату Олександр Логвінов.
Крім того, наступного року холдинг має намір відновити роботу круп’яного заводу. Для цього планується встановити нову виробничу лінію вартістю близько EUR600 тис.
“Це буде комбінована лінія, яка зможе працювати з різними видами культур. Тендер по технологічному обладнанню ми провели, виготовлення, і постачання устаткування займе до чотирьох місяців. Виробничі приміщення і комунікації готові, ми плануємо запуск оновленого виробництва у вересні наступного року”, – повідомив А.Логвінов, додавши при цьому, що за проектом, потужність нової технологічної лінії складе 2 тонн крупи на годину.
За словами І.Недибалюка, в даний час для круп’яної продукції склалася сприятлива кон’юнктура при експорті в країни ЄС, також є постійний попит на якісну продукцію з боку українських споживачів.
Вертикально інтегрований холдинг KSG Аgro займається виробництвом, зберіганням, переробкою і продажем зернових і олійних культур, овочів і фруктів, а також свинарством. Його земельний банк становить приблизно 90,4 тис. га, в тому числі в Криму – 22 тис. га.
За підсумками 2013 агрохолдинг збільшив консолідований виторг на 56,3% – до $58,184 млн. В той же час, його чистий збиток склав $28,6 млн. Проти чистого прибутку $11,66 млн в 2012 році, EBITDA скоротилася майже в 10 разів – до $2,569 млн.
У вересні цього року KSG Аgro представила інвесторам нову стратегію розвитку, згідно з якою вона скоротить земельний банк за рахунок відмови від кримських активів і зосередиться на найбільш прибуткових і перспективних проектах, в числі яких промислове свинарство, виробництво твердого біопалива, борошномельне й круп’яне виробництво.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас