Порошенко надав американці та литовцю українське громадянство - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко надав американці та литовцю українське громадянство - ЗМІ

Казна та Політика
6102
Президент України Петро Порошенко надав кандидату на пост міністра фінансів, голові інвестиційного фонду Horizon Capital Наталії Яресько та кандидату з Литви на пост глави Міністерства економіки Айварасу Абрамовічусу українське громадянство. Про це журналістам сказав учасник коаліції, голова Радикальної Партії Олег Ляшко.
“За моєю інформацією вчора президент підписав указ і надав кільком іноземцям-кандидатам в уряд українське громадянство”, – сказав Ляшко.
За його словами, про це вчора на Раді коаліції повідомив Юрій Луценко.
Він уточнив, що йдетьяся про Наталю Яресько та Айвараса Абравовічуса. Щодо грузинських кандидатів в український уряд в Ляшко інформації немає.
Раніше в ході засідання фракції “Блоку Петра Порошенка” обговорювалася вірогідність того, що на посади в українському уряді можуть претендувати іноземці. Зокрема, литовець Айварас Абромавічус може претендувати на посаду голови Мінекономіки, а американка українського походження Наталія Яресько – на пост глави Мінфіну.
На посади в українському уряді також претендують три громадянина Грузії. На пост міністра охорони здоров’я – Олександр Квіташвілі, колишній міністр охорони здоров’я, праці та соціальних справ Грузії, екс-главі Мін’юсту Грузії Зурабу Адеішвілі запропонували очолити Антикорупційне бюро, а пост першого заступника міністра внутрішніх справ може зайняти грузинка Ека Згуладзе, яка на батьківщині очолювала міністерство МВС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас