Найважливіші цифри і цитати понеділка, 1 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати понеділка, 1 грудня

1190
Найважливіші цифри і цитати понеділка, 1 грудня:
  • Влада Києва пропонує встановити разову вартість проїзду в метро на рівні 4 грн
  • Україна отримає 3 млрд євро фінансової підтримки від Європейського інвестиційного банку
  • НБУ вирішив продовжити дію жорстких валютних обмежень ще на 3 місяці
Координатор проектної групи “Реформа державної служби в Україні” Сергій Сорока про переведення держслужбовців на загальну пенсійну систему
“У законі прописано статтею 87, що державні службовці переходять на загальну систему пенсійного забезпечення, як всі громадяни України. Питання строків – тут є певний компроміс. Була пропозиція – відразу ж з прийняттям закону. Компромісний варіант – 3-5 перехідних років”.
Експерт інвестиційного департаменту Альпарі Леонід Матвєєв про падіння цін на золото
“Стали відомі результати референдуму, що проходив 30 листопада у Швейцарії. Підсумком стала відмова від збільшення золотих резервів. В результаті на азіатській сесії котирування золота обрушилися на 2%, а срібла на 6,5% … Враховуючи поточну динаміку, незабаром ми побачимо подальше зниження цін”.
Експерт британського аналітичного центру Chatham House Пол Стівенс про ціну на нафту нижче $40 за барель
“З початку року ціни на нафту впали більш ніж на третину, проте в теорії зниження може тривати до тих пір, поки ринкові котирування не стануть менше собівартості видобутку на існуючих свердловинах. Виробництво на ряді шельфових родовищ США залишиться беззбитковим і при $40 за барель і навіть менше”.
Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль про безвізовий режим з ЄС
“Ми плануємо в травні вийти на рішення ЄС щодо надання Україні безвізового статусу, а на вересень домогтися того, щоб українці могли подорожувати по Європі. Перша вимога – це біометричні паспорти, це заплановано на січень місяць. Спільними зусиллями ми зможемо домогтися успіхів. Багато що залежить від органів, що працюють всередині України”.
Представник Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Марина Ісмаїла про фінансування нерезидентами будівництва житла в Україні
“Я в Україні з 2010 року. Весь цей час я шукала проект житлової нерухомості, щоб його профінансувати. Я його не знайшла з багатьох причин, але однією з ключових, яка для мене була неприйнятною, стало те, що з первинних продажів житлової нерухомості не платиться ПДВ. Використовуються схеми з ПІФ і т.д., які цілком законні, але дозволяють девелоперам уникнути податків”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас