Google Glass на базі Intel вийдуть в 2015 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google Glass на базі Intel вийдуть в 2015 році

Технології&Авто
279
Наступна версія розумних окулярів Google Glass вийде в 2015 році, і в них будуть використані мікропроцесори від Intel.
Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на власні джерела.
Завдяки співпраці з Intel використання Google Glass може розширитися в таких областях, як охорона здоров’я, будівництво і виробництво, де працівникам необхідно пристрій для отримання різної інформації, яке при цьому б не займало руки. Для цих же цілей компанією вже запущена програма Glass at Work у співпраці з розробниками програмного забезпечення Augmedix і APX Labs.
Крім того, віце-президент з бізнес-розвитку APX Labs Ерік Джонсен повідомив WSJ, що нова версія Google Glass, швидше за все, отримає більш ємну батарею. У першій версії пристрою гаджет міг працювати максимум один день, а при довгому запису відео – тільки кілька годин.
Незважаючи на все це, компанія поки ще розглядає окуляри як споживчий продукт. Більше 300 співробітників Google працюють над цим гаджетом, тоді як проектом Glass at Work займаються тільки 15 осіб. Як розповіли джерела, співпраця з Intel не змінить це співвідношення.
В даний час в Google Glass використовуються чіпи компанії Texas Instruments.
Google представила свої інноваційні окуляри, які можуть підключатися до інтернету або смартфону, записувати відео і робити фотографії, в 2012 році в якості пристрою, націленого на масового споживача. Однак продукт не здобув успіху у широких мас і потрапив під критику через питання приватності (обговорювалося, що за допомогою такого пристрою деякі люди можуть стежити за приватним життям інших громадян). Зараз гаджет доступний тільки жителям США і Великобританії.
Процесори Intel використовуються в більшості персональних комп’ютерів. Гендиректор компанії Брайан Кржаніч, який зайняв свій пост в травні 2013 року, має намір сфокусуватися на виробництві чіпів для пристроїв, що носяться.
Google використовує чіпи Intel і в інших своїх продуктах: серверах, машинах, що самі керуються, і новому стрімінговому медіапристрої Nexus Player.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас