НБУ вводить резервування під термінові залучення на рівні 3%, під вклади на вимогу - 6,5% незалежно від валюти вкладу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вводить резервування під термінові залучення на рівні 3%, під вклади на вимогу - 6,5% незалежно від валюти вкладу

Казна та Політика
1440
Національний банк України (НБУ) вирішив переглянути вимоги щодо обов’язкового резервування шляхом введення резервування під термінові залучення на рівні 3%, під вклади на вимогу – 6,5% незалежно від валюти вкладу.
Як повідомило інформоване джерело у фінансових колах, про відповідні рішення банкіри були попереджені в ході наради в Нацбанку в понеділок.
“Ставки резервування для банків по залученню вкладів, які будуть введені, – 3% під термінові залучення і 6,5% – під вклади на вимогу незалежно від валюти вкладу”, – сказав співрозмовник агентства.
Як повідомлялося, раніше очікувалося, що НБУ зрівняє ставки резервування за терміновими депозитами у валюті і гривні на рівні 3,5%, за вкладами на вимогу – на рівні 6,5%.
Діючими нормативами обов’язкового резервування передбачається нульова ставка за залученнями в гривні, тоді як за коштами в інвалюті на поточних рахунках – 10% і 15% для юридичних та фізичних осіб відповідно, за короткостроковими вкладами в інвалюті – 10%, довгостроковими вкладами в інвалюті – 7% .
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас