Moody's знизило суверенний рейтинг Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило суверенний рейтинг Японії

Кредит&Депозит
249
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service у понеділок знизило суверенний рейтинг Японії з “Aa3” до “A1”.
Прогноз рейтингу – “стабільний”, говориться в повідомленні агентства.
Moody’s відзначає, що зниження рейтингу обумовлене збільшеною невизначеністю відносно досяжності цілей зниження бюджетного дефіциту, які стоять перед Японією.
Раніше Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе офіційно оголосив про розпуск нижньої палати парламенту у зв’язку з рішенням провести дострокові вибори.
Абе також повідомив про перенесення на 18 місяців другого етапу підвищення податку на споживання, запланованого на жовтень 2015.
Агентство відзначає ризики зростання прибутковості держоблігацій Японії і зниження доступності залучення позикових коштів в середньостроковій перспективі.
Рейтингова дія не зачіпає межу рейтингів Японії за зобов’язаннями в іноземній і національній валютах і за банківськими депозитами, яка залишається на рівні “Aaa”, йдеться в заяві Moody’s.
Згідно з офіційними даними обсяг ВВП Японії в III кварталі впав на 1,6% в річному вираженні.
За переглянутими даними, в II кварталі падіння японської економіки досягло 7,3%, а не 7,1%, як повідомлялося раніше. Зниження ВВП в квітні-червні було максимальним за п’ять років.
Рейтинг Японії в агентстві S & P дорівнює “AA-” (на щабель вище, ніж у Moody’s), в Fitch – “A +” (збігається з рейтингом Moody’s після зниження).
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас