Sony представила унікальний годинник на основі електронного паперу - FES Watch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony представила унікальний годинник на основі електронного паперу - FES Watch

Технології&Авто
582
Компанія Sony розробила годинник на основі технології електронного паперу, зовнішній вигляд циферблата і ремінця яких можна змінювати за бажанням власника натисненням кнопки.
Виріб є частиною експериментального проекту з використання високотехнологічного матеріалу в індустрії моди. Sony також представила ряд інших проектів цього напрямку.
Годинники FES Watch важать 50 г, їх діаметр дорівнює 40 мм, товщина – 7 мм. Запас автономного ходу складає 60 днів.
Новинка Sony не має тих самих технічних можливостей, що і “розумний” годинник інших компаній. Однак у порівнянні з “розумними” годинниками, батарея годинника з електронного паперу працює набагато довше.
Експерт з гаджетам інтернет-сайту Pocket-lint Стюарт Майлс назвав розробку “класною”, зазначивши, що вона виконана в стилі ретро.
“Один з моїх прогнозів на майбутній рік полягає в тому, що мода буде грати величезну роль у формуванні техіндустрії, – вважає експерт. – Одна справа, коли у тебе великий прямокутний телефон, але коли носиш річ на собі, вона повинна виглядати добре”.
За даними Wall Street Journal, компанія Sony навмисно приховувала свою участь у розробці гаджета, передавши проект підрозділу Fashion Entertainments. Цей підрозділ провів краудфандінгову кампанію, зібравши гроші для виготовлення годинника в інтернеті. Керівництво Sony хотіло побачити, наскільки високим буде попит на цей продукт. Всього було зібрано 3,5 млн ієн ($30 тис.).
“Ми приховали реального замовника проекту, щоб перевірити справжню цінність продукту, дізнатися, чи буде потреба в нашій розробці”, – заявив WSJ один з учасників проекту.
Представник компанії Sony підтвердила, що Fashion Entertainments є підрозділом компанії, що працюють над розробкою нових проектів, у тому числі пов’язаних з електронним папером. Іншими проектами з впровадження електронного паперу, над якими працює Fashion Entertainments, є взуття, краватки-метелики та окуляри.
Одним з недоліків використання електронного паперу, в порівнянні з використанням рідкокристалічних дисплеїв, є обмежені можливості того, що може відобразити електронний папір. Тим не менш, C.Майлс вважає, що це не стане серйозним недоліком для виробів з електронного паперу, пов’язаного з виробництвом одягу.
“Зверніть увагу на звичайний годинник, він просто показує час, і нам цього достатньо”, – пояснив експерт.
Він зазначив, що одна з найбільш популярних марок розумних годинників, Pebble, також використовує технологію електронного паперу.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас