Влада Києва пропонує встановити разову вартість проїзду в метро на рівні 4 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Києва пропонує встановити разову вартість проїзду в метро на рівні 4 грн

Казна та Політика
3416
Київська міськдержадміністрація (КМДА) пропонує встановити разову вартість проїзду в метрополітені та міській електричці на рівні 4 грн.
Мова про це йде в проекті розпорядження КМДА “Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху” оприлюдненому на її веб-сайті.
Згідно з документом, разову вартість проїзду в трамваї, автобусі, фунікулері пропонується встановити на рівні 3 грн.
У разі використання пластикової безконтактної картки пропонується встановити вартість при перевезеннях в метро: 1-9 поїздок – по 4 грн, 10-19 поїздок – 3,9 грн, 20-29 поїздок – 3,8 грн, 30-39 поїздок – 3, 7 грн, 40-49 поїздок – 3,6 грн, 50 поїздок – 3,5 грн.
Заставну вартість пластикової безконтактної картки пропонується встановити в розмірі 12 грн, кількість поїздок, яка може бути одноразово придбана на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 50 од. Загальна кількість поїздок, яка може бути придбана на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 100 од.
Термін дії пластикової безконтактної картки повинен становити шість місяців з дати придбання, або останнього поповнення, незалежно від кількості невикористаних поїздок. При цьому, вартість невикористаних поїздок, що залишилися на пластиковій безконтактній картці, термін дії якої закінчився, не повертається.
Проїзд пільгових категорій громадян здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства України.
Відповідно до проекту документа вартість місячного проїзного на один вид транспорту, згідно з документом, пропонується встановити на рівні: для автобуса, трамвая, фунікулера та тролейбуса – 130 грн, міської електрички – 150 грн, метро – 300 грн. Також документом визначено вартості проїзних на кілька видів транспорту, і вартості проїзних на метро з обмеженою кількістю поїздок метрополітеном.
Річні проїзні в проекті документа не значаться.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас