Фінансування нерезидентами будівництва житла в Україні неможливе, поки з первинних продажів не буде стягуватися ПДВ - ЄБРР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансування нерезидентами будівництва житла в Україні неможливе, поки з первинних продажів не буде стягуватися ПДВ - ЄБРР

Нерухомість
1369
Фінансування будівництва проектів житлової нерухомості іноземними інвесторами неможливе, поки з первинних продажів не буде стягуватися податок на додану вартість (ПДВ), заявила представник Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Марина Ісмаїла.
“Я в Україні з 2010 року. Весь цей час я шукала проект житлової нерухомості, щоб його профінансувати. Я його не знайшла з багатьох причин, але однією з ключових, яка для мене була неприйнятною, стало те, що з первинних продажів житлової нерухомості не платиться ПДВ. Використовуються схеми з Піф і т.д., які цілком законні, але дозволяють девелоперам уникнути податків. Я сама з Прибалтики, на свою квартиру я платила ПДВ до бюджету, з бюджету були виплачені пенсії”, – сказала вона.
“Якщо ми хочемо досягти якогось успіху, допомогти країні, залучити іноземних інвесторів, іншої схеми немає. Це я говорила всім девелоперам… Може, це жорстко, але це хороший приклад того, що реформи починаються з нас”, – додала М.Ісмаїла.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас