На вулиці Києва повернуться евакуатори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На вулиці Києва повернуться евакуатори

Казна та Політика
711
“Київпарктранссервіс” підтримує ініціативу повернення евакуаторів на вулиці столиці. Основна мета такої ініціативи – зниження кількості порушень правил паркування, а також порушень правил зупинки і стоянки, повідомив глава “Київпарктранссервісу” Андрій Воробйов.
“Про ефективність використання автомобілів-евакуаторів доводить той факт, що за період з 21 липня 2008 по 1 грудня 2008 року (коли на вулицях Києва працювали евакуатори, – ред.), співробітниками ДАІ було переміщено 11,43 тис. транспортних засобів, залишених водіями з порушенням правил зупинки і стоянки, з них 2,28 тис. були евакуйовані з смуг руху громадського транспорту “, – говорить Воробйов.
Він також зазначив, що на сьогоднішній день порядок тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках визначатися органами місцевого самоврядування. “В даний час загальний порядок не визначено”, – говорить Воробйов, додаючи, що зараз співробітники ДАІ можуть лише накласти штраф за порушення правил зупинки і стоянки.
Нагадаємо, з 2007 року примусова евакуація транспортних засобів здійснювалася “Київпарктранссервісі” на підставі наказу Головного управління транспорту КМДА, головного управління МВС у Києві № 83/167 “Про порядок застосування заходів впливу до водіїв порушили ПДР і встановлені в Києві правила благоустрою території, паркування транспортних засобів, тиші в громадських місцях, торгівлі на ринках у Києві, затверджені рішенням Київради “.
Правові підстави для здійснення підприємством примусової евакуації транспортних засобів були скасовані наказом Міністерства юстиції від 11.03.2008 № 361/5.
Відновлення діяльності служби примусового переміщення транспортних засобів сталося з 16 липня 2008 року на підставі спільного наказу Головного управління транспорту КМДА та Головного управління внутрішніх справ у Києві МВС від №41 / 104.
Проте вже 17 листопада 2008 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”. Відповідно до цього документа, Кодекс України про адміністративні правопорушення було доповнено статтею, в якій визначено вичерпний перелік випадків, коли може бути здійснене тимчасове затримання транспортних засобів. Згідно з цим законом, порушення правил парковки, порушення правил зупинки і стоянки транспортних засобів не є підставою для тимчасового затримання та примусового переміщення транспортних засобів.
17 грудня 2008 Кабмін затвердив Порядок тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках.
11 лютого 2009 в цей Порядок, відповідно до якого тимчасове затримання транспортного засобу та доставки його на спеціальний майданчик можливо у випадку, якщо транспортний засіб створює значні перешкоди дорожнього руху – робить неможливим рух транспортних засобів проїзною частиною. Уповноваженим особам ДАІ забороняється брати участь у здійсненні блокування або евакуації транспортних засобів у випадках, не передбачених законом.
Спільним наказом Головного управління транспорту виконавчого органу КМДА та Головного управління МВС України в Києві від 13.02.2009 року №15 / 06 визнано таким, що втратив чинність, наказ від 16 червня 2008 року “Про затвердження порядку взаємодії між Головним управлінням МВС України в Києві та Головним управлінням транспорту виконавчого органу Київської міської ради щодо припинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з порушенням правил зупинки і стоянки транспортних засобів”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас