Британці будуть самими щедрими на різдвяні подарунки - середній чек складе 350 фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці будуть самими щедрими на різдвяні подарунки - середній чек складе 350 фунтів

Світ
719
Жителі Великобританії матимуть найбільші в Європі витрати на різдвяні подарунки, показало опитування, проведене на замовлення нідерландського банку ING Groep NV соціологічною службою Ipsos.
Середній чек британців на подарунки складе 350 фунтів стерлінгів (440 євро).
Якщо ж зіставити витрати з середньомісячним доходом, найщедрішими виявляються румуни: 110 євро, які вони готові віддати на подарунки, складають третину їхньої зарплати. Для британців витрати будуть рівні приблизно 17% заробітку, за цим показником вони займають третє місце після чехів (24%, або 180 євро).
У Великобританії та Нідерландах найбільша частка людей, котрі відповіли, що після торішнього Різдва вони залізли в борги. Цього року близько половини британців і румунів вже почали робити накопичення напередодні свята.
“Мабуть, нахапавшись в минулі роки боргів, левова частка покупців вивчила урок і почала відкладати гроші, – зазначає економіста ING Ієн Брайт. – Примітно, що майже половина опитаних не уявляє, скільки грошей піде на подарунки”.
Жителі Франції і Люксембурга посіли друге місце в рейтингу ING: вони готові виділити на подарунки 300 євро. Найбільш економними виявилися голландці – різдвяні підношення обійдуться їм лише в 25 євро (1% доходів). ING пояснює це тим, що жителі Нідерландів воліють обмінюватися подарунками у День святого Миколая 6 грудня.
З жителів європейських країн, де все ж прийнято дарувати подарунки під Різдво, найменше готові витрачати поляки – 95 євро (15% зарплати).
В опитуванні взяли участь близько 12 тис. споживачів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас