В Україні треба законодавчо заборонити рефінансування приватних банків, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні треба законодавчо заборонити рефінансування приватних банків, - думка

Казна та Політика
2613
Дефіцит бюджету в Україні покривався за рахунок емісії, вважає керівник економічних програм Міжнародного фонду “Єдиний світ” Всеволод Степанюк.
“Те, що держава не розраховується із бюджетниками, або зменшила їх зарплати – це незрозуміле явище. Оскільки дефіцит бюджету покривався, в принципі, за рахунок емісії гривні. Дивовижно, що емісія гривні значно перевищила дефіцит бюджету. Питання стоїть: куди ділись гроші? Всі здогадуються, що гроші пішли на валютний ринок, і хтось непогано на цьому заробив. Ми бачимо це за нинішнім курсом”, – зазначив експерт.
“Є два варіанти: це держзакупівлі та рефінансування банків. Я б законодавчо заборонив рефінансування приватних банків. Не можна за рахунок платників податків підтримувати приватний бізнес. Це, по-перше, хороша “годівниця”, а по-друге, це злочин перед усіма громадянами, перед тими, хто не займається банківським бізнесом”, – вважає Степанюк.
В держзакупівлях, за словами експерта, усе списують на війну. “Велика частина йде на конкурсній основі, а усі в принципі знають, як в Україні проводяться конкурси. Війна завжди була вигідним бізнесом. Це – дві великі дірки, в які зникають гроші з бюджету”. – підсумував він.
Мінфін прогнозує дефіцит зведеного бюджету-2014 на рівні 5,3%-5,8% ВВП. Водночас, МВФ прогнозує, що дефіцит Держбюджету України виросте до 7,25% ВВП в 2014 році.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас