Словаччина готова збільшити поставки газу в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччина готова збільшити поставки газу в Україну

Енергетика
418
Оператор газотранспортної системи Словаччини – компанія Eustream могла б в найближчому майбутньому наростити реверсні поставки газу в Україну в порівнянні з 11,5 мільярда кубометрів на рік, які заплановано поставляти з 1 січня 2015 року.
Про це заявив офіційний представник компанії Ваграм Чугурян.
“Існують технічні можливості для подальшого збільшення поставок газу в реверсному режимі в Україну через територію Словаччини”, – сказав Чугурян.
За його словами, все залежить від української сторони, яка зараз веде роботи з подальшого вдосконалення систем прокачування газу по своїй території.
“Як тільки Eustream отримає від української сторони підтвердження про її готовність до нарощування потужностей поставок, він оголосить про запуск процедури Open Season, в ході якого будуть зареєстровані фірми, що надали заявки на прокачування додаткових обсягів газу в Україну”, – сказав Чугурян.
Весь процес, за його словами, займає всього кілька тижнів. Про те, наскільки в подальшому можуть зрости обсяги прокачування газу в Україну, представник Eustream відмовився повідомити.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас