Розмір торгу з житловою нерухомістю в Києві становить 5-10% - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розмір торгу з житловою нерухомістю в Києві становить 5-10% - експерти

Нерухомість
627
Учасникам ринку житлової нерухомості Києва, спостерігаючи за ринком, знадобиться терпіння і холоднокровність: до кінця листопада він працює в помірному режимі, розмір середнього торгу при укладанні угод купівлі-продажу складає стандартні 5-7%, максимум 10% – в окремих випадках.
Таку оцінку і прогноз повідомило агентство нерухомості (АН) “Благовіст”, що входить в First Realty Group (обидва – Київ), з посиланням на його гендиректора Галину Мельникову в понеділок.
“Якщо оцінювати ситуацію в розрізі тривалої перспективи в 5-10-15 років, то можна простежити, що нерухомість не знецінюється. Є тільки деякі короткострокові етапи“просідання”, – коментує ситуацію Г.Мельникова.
На її думку, ситуація, що з часом тенденція щодо вкладення населенням коштів у нерухомість з метою їх заощадження так само актуальна.
“Що зараз і відбувається: багато людей, які забрали свої заощадження з банків, купують доступні на цю суму квартири, щоб зберегти і в майбутньому примножити вартість цих грошей”, – зазначила Г.Мельникова.
При цьому вона зазначила, що причина ситуації на ринку ситуації, зокрема, в житловій нерухомості Києва, на сьогодні і ситуації 2008-2009 рр. – різні. Основою для останньої став активно підтримуваний девелоперами та фінансово-кредитними установами штучний розігрів ринку в 2004-2008 рр.
“В даний час ми маємо локальні складнощі, викликані загостренням економічної та політичної ситуації і дестабілізуючим фактором у вигляді бойових дій та потоку внутрішніх мігрантів, з якими країна стикається вперше. Саме від стабілізації в цих областях залежать стабілізація і подальші перспективи ринку нерухомості”, – додала Г.Мельникова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас