Україна і Литва домовилися про постачання "конкретних елементів озброєння" для української армії - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Литва домовилися про постачання "конкретних елементів озброєння" для української армії - Порошенко

Технології&Авто
735
Україна і Литва в понеділок домовилися про співпрацю у військово-технічній сфері, зокрема, про постачання українським військовим елементів озброєння, повідомив президент України Петро Порошенко.
“Ми домовилися про співпрацю у військово-технічній сфері, про конкретні поставки конкретних елементів озброєння для українських Збройних сил. Я думаю, що це конкретна демонстрація підтримки”, – сказав президент під час спільної прес-конференції з президентом Литви Далею Грібаускайте у понеділок у Києві. На уточнююче запитання журналістів про те, яке саме озброєння Литва буде поставляти Україні, Д.Грібаускайте відзначила: “Україна отримає всю допомогу, яка у нас є, і яку ми можемо надати”.
Крім цього, П.Порошенко повідомив, що в ході сьогоднішніх переговорів було погоджено рішення про збільшення кількості українських військових, постраждалих в ході АТО, яких Україна зможе відправити на реабілітацію в Литву. Тепер на таку реабілітацію зможуть поїхати до 50 осіб. Також, за словами президента, сторони домовилися про підготовку українських офіцерів та участі в національних навчаннях на території Литви.
Разом з тим, як повідомляє прес-служба глави Української держави, в ході засідання Ради президентів України та Литовської Республіки в понеділок сторони обговорили співпрацю між країнами в процесі євроінтеграції України, двостороннє співробітництво в міжнародних організаціях, таких як ООН, ОБСЄ, Рада Європи та НАТО , взаємодія у сфері безпеки та захисту, кібернетичної та інформаційної безпеки та військово-технічне співробітництво.
Особливу увагу було приділено питанням енергетичної безпеки, співробітництва в галузі енергопостачання та енергоефективності.
За результатами засідання була підписана Дорожня карта розвитку стратегічного партнерства двох держав на 2015-2016 роки, а також протокол 7-го засідання Ради президентів України та Литви.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас