Стабілізація курсу відбудеться навколо рівня 14-14,5 грн. /$, - екс-заступник голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стабілізація курсу відбудеться навколо рівня 14-14,5 грн. /$, - екс-заступник голови НБУ

Валюта
7356
Національний банк України дотримуючись політики фіксованого курсу, спалив 1,3 млрд. дол. за один місяць, вважає Олександр Савченко, екс-заступник голови НБУ.
“Якщо брати 10% заробітку, то так звані “міняли” отримали з цього 130 млн. дол. прибутків. Тому – комусь політика фіксованого курсу, а комусь – надприбутки.
Зараз ми маємо таку ситуацію, що курс відносної рівноваги у нас буде зафіксовано між 13,5-14,5 грн. /$. Це і був реальний курс тіньового ринку. На жаль, економіка підтягується до нього”, – зазначив експерт.
“Що нас чекає? Думаю, що буде деяка стабілізація навколо курсу 14-14,5. Національний банк не може на 100% контролювати курс. Він може загальмувати девальвацію, але не може її припинити. 70% формується іншими факторами – це зовнішня політика, негативне середовище, в якому ми знаходимося, бюджетна політика уряду”, – додав він. За його словами, усі західні країни-партнери працюють за системою інфляційного таргетування, і якби в Україні Національний банк відповідав за це, то курс був давно стабілізованим.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас