Золото - нова економічна зброя Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото - нова економічна зброя Китаю

Банківські метали
1158
Розвиток Китаєм біржової торгівлі золотом в Шанхаї дозволить Піднебесній контролювати ціни на цей метал в незалежності від Comex, а потім спровокувати переоцінку світових валют шляхом підвищення ціни на золото до рівня фактичної вартості, вважає економіст Джим Віллі.
За його словами, найближчим часом Китай підвищить вартість золота в два рази від нинішньої ціни, що вдарить по деривативах і перешкодить практиці використання ф’ючерсів Comex на ринку для зниження ціни на метал і захисту долара.
Протягом останніх двох років Нью-Йоркська ф’ючерсна біржа не передбачає поставку фізичного золота, а лише грошові платежі або хеджування золота з використанням деривативів.
Отже, як тільки відбудеться проблема з поставками, Шанхайська фондова біржа стане ринком за замовчуванням для визначення цін на золото і підвищить вартість до істинного значення, що миттєво викличе хаос серед валют, не забезпечених золотом, і в світу не буде іншого вибору, крім як повернути валюти до їх початкової вартості.
“Коли ми побачимо цю глобальну” переоцінку валют”, вона буде остаточною, а почнеться валютний хаос переважно на ринку золота. Вони (Китай) змінять ціну на золото, і розплачуватися за це будуть США, – відзначає Віллі. – Погляньте на ситуацію на Comex. З середини 2012 р контракти засновані не на поставках металу, а на готівкових коштах. І якщо вам не подобається це, вас можуть виключити з Comex. При цьому на Нью-Йоркській біржі за два роки було дуже мало контрактів з поставками реального золота. Вона перестала бути торговим майданчиком реального золота, а перетворилася на біржу інструментів”.
Так, наприкінці вересня Шанхай почав пропонувати золото і ф’ючерсні контракти, які передбачають поставки фізичного металу, а це становить серйозну загрозу для Нью-Йорка і Лондона. Примітно, що незабаром після цього в Гонконзі почалися заворушення.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас