Фонд захисту вкладників Криму розраховує повернути 11 млрд руб. від банків України, що відмовилися від своїх зобов'язань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд захисту вкладників Криму розраховує повернути 11 млрд руб. від банків України, що відмовилися від своїх зобов'язань

Кредит&Депозит
1217
Фонд захисту вкладників (ФЗВ) Криму розраховує компенсувати близько половини суми, перерахованої в якості відшкодування вкладів жителів регіону в українських банках, які припинили роботу в регіоні і які відмовились виконувати свої зобов’язання.
“З 22 млрд (рублів, перерахованих фондом в банки-агенти для виплати компенсацій жителям Криму – ред.) У нас є певні шанси повернути в осяжний період, протягом трьох років, приблизно половину цієї суми”, – сказав глава Фонду захисту вкладників Андрій Мельников в п’ятницю в Ялті, виступаючи на першому фінансово-інвестиційному Кримському бізнес-форумі.
За словами голови фонду, суму планують компенсувати, в тому числі від реалізації арештованого майна українських банків. За його словами, реалізовувати арештоване майно українських банків в Криму буде Федеральна служба судових приставів.
О.Мельников повідомив також, що ФЗВ звертатиметься до українських судів, вимагаючи від українських банків відшкодувати компенсації, виплачені жителям Криму.
“Ми розуміємо, що нас там не чекають з розпростертими обіймами, доведеться поборотися. Ми не виключаємо того, що ми будемо переносити ці судові процеси (з України – ред.) На територію інших країн”, – сказав О.Мельников.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас