Аукціони із продажу валюти будуть проводитися щочетверга - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аукціони із продажу валюти будуть проводитися щочетверга - НБУ

Валюта
1932
1 жовтня 2014 року в Національному банку України відбулася чергова нарада з керівниками найбільших банків з приводу стабілізації ситуації на валютному ринку. На зустрічі були обговорені питання готівкового ринку іноземної валюти, виведення з ринку неплатоспроможних банків і банків, що проводять незаконні операції з відмивання коштів, припинення подальшого відпливу коштів населення з банківської системи та внесення змін до нормативно-правових актів Національного банку. На нараді були присутні члени Міжвідомчої робочої групи із врегулювання ситуації на валютному ринку і боротьби з відмиванням коштів.
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева нагадала присутнім, що питання протидії необґрунтованим курсовим коливанням залишається актуальним. Проте в Національного банку достатньо засобів для збалансування платіжного балансу та валютного ринку. Ситуація в країні хоч і складна, але контрольована.
Національний банк продовжуватиме проведення щотижневих аукціонів із продажу валюти за фіксованим курсом. Зокрема 2 жовтня 2014 року відбудеться продаж валюти на загальну суму 200 млн. дол. США, у тому числі для поповнення кас банків. Куплену з такою метою валюту банки мають реалізувати впродовж 5 днів. Нереалізовану готівкову валюту банкам потрібно буде повернути Національному банку. Валерія Гонтарева зазначила, що регулятор очікує, що кожна фізична особа, яка хоче купити готівкову іноземну валюту в еквіваленті до 3 000 гривень (200 дол. США) на добу, зможе це зробити. Очікується, що найближчим часом аукціони із продажу валюти будуть проводитися щочетверга.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас