Мільярдер хоче поселити на Марсі мільйон осіб вже до 2100 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер хоче поселити на Марсі мільйон осіб вже до 2100 року

Особисті фінанси
3574
Американський мільярдер Елон Маск впевнений: щоб гарантувати виживання людства, необхідно заселити Марс мільйоном людей, причому бажано вже до кінця цього століття. Про це він заявив в інтерв’ю виданню Aeon. За словами засновника SpaceX і Tesla Motors, тільки зважившись на цей крок, люди зможуть заселити інші зірки, коли наше Сонце почне вмирати.
Елон Маск зазначив, що не поділяє переконання людей, які закликають звернутися до природи, повернутися жити в села і відмовитися від багатьох технологій. Саме розум і технології дають людству шанс наблизитися за своїми можливостями до божества.
Мільярдер впевнений, що жодна цивілізація у Всесвіті не може розвиватися нескінченно, якщо обмежує місце свого проживання однією планетою. Щоб забезпечити виживання людству, ми повинні спочатку заселити Марс. За словами Елона Маска, щоб сформувати необхідну генетичну різноманітність, на Червоній планеті повинно мешкати не менше мільйона осіб.
Найбільша проблема – доставка величезної кількості людей і супутнього обладнання. Керівник SpaceX вважає, що буде потрібно не менше 100 тисяч перельотів. Як зазначив Елон Маск, здійснити цю грандіозну місію цілком можна буде протягом століть.
Нагадаємо, раніше цього року Маск оголосив, що його компанія SpaceX готується заснувати першу невелику житлову колонію на Марсі вже до 2020 року. Квиток на Марс космічним туристам може при цьому обійтися в 500 тисяч доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас