Сонячне світло може стати основним джерелом енергії до 2050 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сонячне світло може стати основним джерелом енергії до 2050 року

Енергетика
2745
Сонячна енергетика до 2050 року може стати основним джерелом електрики в світі завдяки скороченню витрат на необхідне обладнання, прогнозує Міжнародне енергетичне агентство (МЕА).
“Швидке скорочення вартості фотоелектричних модулів і систем в останні кілька років відкриває нові перспективи для використання сонячної енергії в якості основного джерела електрики в найближчі роки і десятиліття”, – вважає виконавчий директор МЕА Марія ванн дер Хувен.
На системи сонячних панелей і геліотермоелектричні електростанції до того часу буде припадати відповідно 16% і 11% від загального обсягу електроенергії, що виробляється в світі. На початок 2014 року їх потужності становили 150 ГВт (Гв) і 4 ГВт відповідно.
Експерти агентства вважають, що вже в наступне десятиліття сонячна енергетика стане комерційно рентабельною, а потім перевершить за обсягами виробленої енергії традиційну енергетику.
Вартість сонячної енергії знизилася до $0,8 за ват в таких країнах, як Австралія, Німеччина, Італія і Голландія, у той час як в 2008 році вона перевищувала $4. Фахівці вважають, що до 2050 року ціна знизиться до $0,3 за ват і на тлі зростаючих надбавок за викид парникових газів, які накладатимуться на традиційні види палива, вже до 2025 року настане момент, коли сонячна енергетика стане конкурентоспроможною і привабливою для приватних інвесторів, пише Daily Telegraph.
За даними МЕА, потужності світової сонячної енергетики сягнуть в майбутньому році 200 ГВт після введення до ладу нових станцій в Китаї і Японії, на п’ять років раніше намічених перш термінів. Починаючи з 2025 встановлені потужності будуть зростати на 200 ГВт на рік – і в підсумку до 2050 року до 27% енергії в світі буде вироблятися на сонячних станціях різних типів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас