З 27 вересня бізнес у Криму буде у "вільній економічній зоні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 27 вересня бізнес у Криму буде у "вільній економічній зоні"

Казна та Політика
3136
В Україні з 27 вересня вступить в силу закон про створення вільної економічної зони на тимчасово окупованій території України, який визначає особливості економічної діяльності в Криму і Севастополі. Текст закону опублікований в газеті “Голос України”.
Відповідно до закону, ВЕЗ Криму вводиться в межах двох адміністративно-територіальних одиниць України: Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Поставка товарів і супутніх послуг з / на материкову частину України з Криму прирівнюється до здійснення експортно-імпортних операцій і, відповідно, потрапляє під регулювання тарифних і нетарифних торговельних обмежень (тарифні та кількісні квоти, антидемпінгові обмеження та ін.).
Фізичні та юридичні особи з місцем проживання або реєстрації на території Криму обкладаються податками як нерезиденти, а будь-які пасивні доходи резидентів із джерелом їх походження з території ВЕЗ Криму, отримані таким резидентом, підлягають оподаткуванню як іноземні.
Також на товари (роботи, послуги), що поставляються з території ВЕЗ Криму на решту території України, поширюються норми законодавства України про державний санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний та радіологічний контроль.
Як вказує народний депутат Оксана Продан, з одного боку, вводиться мито на товари, вироблені в Криму, але поновлюється легальний товарообіг материкової України з Кримом, а з іншого боку, вироблені в Криму товари виводяться з-під дії санкцій західних країн.
Нагадаємо, 14 серпня Верховна Рада України прийняла в цілому закон про податковий і митний контроль у вільній економічній зоні (ВЕЗ) Криму і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас