Мільярдеру Лагуну не дали купити Універсал Банк (ОНОВЛЕНО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдеру Лагуну не дали купити Універсал Банк (ОНОВЛЕНО)

Фондовий ринок
3686
Міжнародна фінансова група Eurobank прийняла рішення розірвати договір про продаж своєї дочірньої структури в Україні «Універсал Банк» «Дельта Банку», повідомляється на сайті Eurobank.
Eurobank відзначає, що не отримав відповідних дозвільних документів, у зв’язку з чим угода не може бути завершена, і група прийняла рішення розірвати договір з «Дельта Банком». Група оцінює обсяг вкладень в українські активи, включаючи «Універсал Банк», з урахуванням їх знецінення в першій половині 2014 року, в 107 млн ​​євро.
Раніше повідомлялося, що Нацбанк не схвалив операцію з купівлі Універсал Банку Миколою Лагуном. Про це повідомили ЗМІ з посиланням на високопоставленого чиновника в НБУ. Причина відмови НБУ не повідомляється. Але при цьому видання наводить цитату свого джерела, який заявив: “У той же час регулятор пообіцяв не допустити погіршення ситуації в Дельті. Це системний банк, тому у нас до нього пильна увага”, – сказав співрозмовник в Нацбанку.
Нагадаємо, що Eurobank Ergasias 14 серпня домовився з українською Delta Group Bank про продаж дочірнього фінустанови Universal Bank за 95 млн євро. Угода з продажу банку повинна була завершитися до кінця 2014 року. За класифікацією Нацбанку, Універсал Банк входить до групи великих банків. Його активи на 1 липня перевищували 6,5 млрд грн. Дельта Банк в свою чергу входить в топ-5 українських банків, володіючи активами понад 61 млрд грн. За цим показником він поступається тільки Приватбанку, Ощадному банку і Укрексімбанку.
Лагуну належать банки “Дельта”, Кредитпром, “Омега” (екс-Сведбанк) і “Астра”. Також Лагун планував придбати Марфін Банк у Cyprus Popular Bank, але про завершення операції поки не повідомлялося.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас