"Південкомбанк" ліквідують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Південкомбанк" ліквідують

Кредит&Депозит
1495
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) звернувся до Національного банку України (НБУ) з пропозицією про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ “Південкомбанк”. Про це повідомляє прес-служба фонду.
“Згідно із затвердженим планом врегулювання, найменш витратним способом виведення неплатоспроможного Публічного акціонерного товариства” Комерційний банк “Південкомбанк” з ринку був обраний наступний: “ліквідація неплатоспроможного банку з відшкодуванням фондом коштів за вкладами фізичних осіб”, – йдеться в повідомленні.
При цьому повідомляється, що з огляду на необхідність завершення фондом повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку, з 19 вересня 2014 призупинилися виплати коштів вкладникам ПАТ “Південкомбанк” через відділення ПАТ “Фідобанк”. Виплати поновляться не пізніше семи днів з дня відкликання банківської ліцензії та початку процедури ліквідації банку.
Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в “Південкомбанку” строком на три місяці – з 26 травня по 25 серпня 2014
ПАТ “КБ” Південкомбанк “був зареєстрований Держбанком СРСР 23 листопада 1990 року, Національним банком України – 3 жовтня 1991 У 2014 банк увійшов у другу групу банків за розміром активів (великі банки), посівши 31 місце в загальному рейтингу НБУ . на початку квітня 2014 “Південкомбанк” зареєстрував нову редакцію свого статуту, згідно з якою статутний капітал банку збільшений на 250 млн грн – до 550 млн грн.
40,2% акцій “Південкомбанку” належать ПрАТ “Метал Юніон”, майже 24% – ТОВ “Глобус плюс”, решта – юридичним і фізичним особам, які на сайті банку не вказуються.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас