НБУ: відтік депозитів в Україні з початку року перевищив 100 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: відтік депозитів в Україні з початку року перевищив 100 млрд

Кредит&Депозит
2377
Голова Нацбанку Валерія Гонтарєва заявила, що з початку року відтік депозитів з українських банків перевищив 100 млрд грн.
“Відтік депозитів тільки з початку цього місяця (1-16 вересня) досяг 6,4 млрд грн, в тому числі 0,4 млрд дол – .. Це інвалюта. Якщо ми візьмемо з початку року, то це 101 млрд грн (щоб було коректно , валютні депозити ми рахували за валютним курсом 8 грн / дол) “, – повідомила вона.
“Коли я ці цифри називала у Вашингтоні, говорячи, що у нас відтік приблизно 30%, ніхто ані у Світовому банку, ані в МВФ не вірив, що в такій ситуації банківська система взагалі може вижити”, – додала вона.
Гонтарева зазначила, що в липні НБУ був готовий послабити обмеження на зняття валютних депозитів з 15 тис. грн в еквіваленті до 150 тис., але активізація бойових дій в серпні і в результаті економічний колапс на Донбасі не дозволили цього зробити.
Особливо лихоманити українську економіку стало в кінці серпня-початку вересня, додала вона. “Це вже не просто паніка населення і бізнесу, а реально завдані збитки нашій промисловості та інфраструктурі. Добре, що прийнято перемир’я”, – сказала Гонтарєва.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас