Всупереч логіці, уряд намагається ввести прогресивну ставку оподаткування доходів від депозитів - впевнені в НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всупереч логіці, уряд намагається ввести прогресивну ставку оподаткування доходів від депозитів - впевнені в НАБУ

Кредит&Депозит
3602
Всупереч логіці і переконанням фахівців про недоцільність, уряд пропонує ввести прогресивну ставку оподаткування доходів від депозитів. Це передбачено в урядовому законопроекті №5079.
Проект передбачає прогресивні ставки податку на процентні доходи. Банки, при цьому, зобов’язані виконувати функції податкових агентів і утримувати при кожному нарахуванні податок. Жоден механізм адміністрування проектом не визначено (зокрема, як банк повинен визначати загальну суму пасивних доходів фізичної особи при нарахуванні відсотків з метою застосування коректної ставки).
Крім того, введення нових, тим більше прогресивних ставок, потребує тривалого часу і істотних витрат на доопрацювання IТ систем банків.
Представники НАБУ неодноразово відзначали на робочих зустрічах, що такий підхід унеможливлює виконання функції податкового агента і створює умови ухилення від оподаткування («роздрібнення» депозитів у різних банках та / або на різних фізичних осіб).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас