НБУ запізно почав призначати кураторів у банки, які брали рефінансування, там вже немає чого контролювати, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ запізно почав призначати кураторів у банки, які брали рефінансування, там вже немає чого контролювати, - експерт

Казна та Політика
2415
НБУ призначив кураторів в усі банки, які отримували у нього стабкредити або кредити на підтримку ліквідності, але на думку голови Комітету економістів України Андрія Новака, це потрібно було зробити вже давно.
“Призначення кураторів – не більше, ніж технічна процедура, яку треба було робити до того, як надавалося рефінансування, або відразу ж. Зараз, постфактум, ці куратори можуть зіткнутися із тим, що контролювати вже немає чого – у тому, що стосується коштів. Це запізніла міра – але краще пізно, ніж ніколи. І це краще, ніж просто контроль над наданням рефінансування, коли власники банків далі роблять із коштами, що хочуть. Зараз ризики трохи менші, оскільки від регулятора є адміністратор у банках”, – пояснив експерт.
Нагадаємо, сьогодні Голова Національного банку України Валерія Гонтарева повідомила про посилення контролю за належним використанням коштів рефінансування та призначення кураторів в усі банки, які торимували від НБУ стабілізаційний кредит або кредити на підтримку ліквідності (крім короткострокових кредитів отриманих під заставу високоліквідних державних цінних паперів через механізм щоденних тендерів). Гонтарева підкреслила, що це ні в якому разі не означає, що у цих банках відбувається щось надзвичайне і назвала призначення “нормальним робочим процесом”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас