Пролонгація НБУ кредитів банкам сприяє поліпшенню їх кредитоспроможності - Moody's — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пролонгація НБУ кредитів банкам сприяє поліпшенню їх кредитоспроможності - Moody's

Кредит&Депозит
249
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s позитивно оцінює рішення Національного банку України (НБУ) продовжити терміни погашення наданих банкам кредитів.
“Рішення центробанку позитивно вплине на кредитоспроможність українських банків, оскільки підтримає рівень їх ліквідності і дозволить уникнути безпосередніх ризиків рефінансування кредитних ліній”, – повідомляється в огляді Moody’s, текстом якого надало агентство “Інтерфакс-Україна”.
Крім того, це підтверджує прихильність регулятора підтримувати фондування банків і їх ліквідність, враховуючи, що частка виданих НБУ кредитів, більшість з яких короткострокові, і забезпечені облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП), зросла в січні-липні до 10% з 7% загального обсягу не акціонерного капіталу банків.
Разом з тим Moody’s зазначає подальше погіршення якості активів банків, оскільки різке зниження курсу нацвалюти негативно позначається на здатності позичальників обслуговувати валютні зобов’язання.
Як повідомлялося, НБУ 4 вересня видав постанову №551, яка передбачає подовження термінів погашення банками кредитів, наданих центральним банком.
“Враховуючи складну економічну ситуацію в Україні та істотне обмеження доступу банків України до внутрішнього та зовнішнього фондування, Нацбанк переніс терміни погашення банками основної суми заборгованості по кредитах НБУ для підтримки ліквідності і кредитах по збереженню ліквідності з вересня-листопада 2014 до 10 грудня 2014 року” , – наводяться на веб-сайті НБУ слова директора генерального департаменту банківського нагляду НБУ Алли Шульги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас