Влада Криму пообіцяла більше не націоналізувати майно олігархів - але "можливі винятки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Криму пообіцяла більше не націоналізувати майно олігархів - але "можливі винятки"

Фондовий ринок
1007
Націоналізація кримського майна губернатора Дніпропетровської області України і власника Приватбанку Ігоря Коломойського була вимушеною, власності інших українських олігархів нічого не загрожує, – заявив т.в.о. голови республіки Крим Сергій Аксьонов.
“Стосовно націоналізації, такого процесу вже не буде, окрім як пана Коломойського, тому що цей товариш наніс максимальний збиток кримчанам, залишивши більшість вкладників Приватбанку без засобів існування. Тому в цьому випадку цей захід був вимушений … стосовно інших українських олігархів таких намірів немає і не було. Приватній власності на території республіки нічого не загрожує”, – сказав Аксьонов.
Винятком можуть стати стратегічні об’єкти, які за безцінь було приватизовано, і тепер на підставі місцевого закону в порядку примусового викупу можуть бути повернені у власність республіки. При цьому Аксьонов запевнив, що власники не зазнають жодних фінансових втрат, тому що їм відшкодують всю суму, яку вони витратили, отримуючи ці об’єкти.
“Якщо якісь процедури щодо якогось майна і будуть, то тільки відносно того, що прокуратура, проводячи перевірку, може встановити факти, що бюджет України чи Криму не отримав коштів за приватизацію того чи іншого майна”, – сказав Аксьонов.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас