Росспоживнагляд закликав росіян не їсти курячі яйця в Європі через ризик захворювання на сальмонельоз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росспоживнагляд закликав росіян не їсти курячі яйця в Європі через ризик захворювання на сальмонельоз

Аграрний ринок
1205
Росспоживнагляд попередив росіян про ризик захворювання на сальмонельоз в країнах Європейського союзу при вживанні продуктів з курячих яєць.
«В даний час не здійснюється ввезення в Російську Федерацію продукції птахофабрик південних районів Німеччини. Разом з тим при відвідуванні країн ЄС існує можливість інфікування на сальмонельоз при вживанні сирих, недоварених яєць і продуктів, в процесі підготовки яких використовуються яйця», – повідомив у вівторок Росспоживнагляд.
За даними російської санітарної служби, в європейських країнах зареєстровано 338 випадків захворювання на сальмонельоз, з них 247 – у Великобританії, 45 – у Франції, 31 – в Австрії, 14 – у Німеччині, один – в Люксембурзі.
«Чіткі дані про причинно-наслідкові зв’язки у формуванні захворювань на сальмонельоз відсутні. Є припущення про зв’язок випадків сальмонельозу в даних країнах з вживанням інфікованих курячих яєць, вироблених в південних регіонах Німеччини», – вказано на сайті Росспоживнагляду.
У повідомленні йдеться, що в країнах ЄС проводяться заходи з вилучення з споживчої мережі яєць, вироблених у Німеччині. Разом з тим в європейських країнах на підприємствах роздрібної торгівлі досі реєструються факти знаходження інфікованих партій яєць.
За оцінкою Росспоживнагляду, це «ще раз підкреслює відсутність повноцінного контролю за продуктами харчування в країнах ЄС, а також дієвої системи реагування на спалахи інфекційних захворювань».
З 7 серпня Росія на рік заборонила імпорт м’яса, фруктів і овочів, молока і молочних продуктів з країн – членів Євросоюзу, США та інших держав, що підтримують санкції стосовно неї. 19 серпня іранські експортери заявили про готовність почати постачання яєць в Росію. Як розповів агентству «Фарс» керуючий директор союзу іранських експортерів курячих яєць Хедайя Асгарі, обсяг експорту до Росії складе 5000 т яєць щомісяця. Зараз яйця з іранських птахофабрик поставляються в такі країни, як Ірак, Вірменія, Таджикистан і Грузія.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас