НБУ: рахунки, на які нараховуються відсотки, будуть відокремлені від рахунків для соцвиплат і зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: рахунки, на які нараховуються відсотки, будуть відокремлені від рахунків для соцвиплат і зарплат

Казна та Політика
1896
Рахунки, на які нараховуються відсотки, будуть відокремлені від рахунків для соцвиплат і зарплат. Про це йдеться в повідомленні Національного банку України в в Facebook.
“Національний банк України з метою забезпечення оптимального механізму оподаткування пасивних доходів громадян у вигляді відсотків зобов’язав банки відокремити рахунки, призначені для отримання доходів у вигляді відсотків, від тих, що використовуються для зарахування заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат.
Таке рішення прийнято у зв’язку з набуттям чинності Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів”, згідно з яким доходи у вигляді відсотків, нарахованих на пасивні доходи фізичних осіб, підлягають оподаткуванню. Зазначена норма не стосується відсотків, нарахованих на кошти, зараховані на рахунки фізичних осіб у вигляді заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги тощо.
На виконання підпункту 165.1.41 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України Правління Національного банку України постановою від 18.08.2014 № 499 встановило вимогу ідентифікації рахунків, на які зараховуються такі виплати.
Звертаємо увагу, що норми зазначеної постанови не змінюють порядок виплати заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги тощо.”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас