Запахло відлигою: НБУ може зняти обмеження на видачу депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запахло відлигою: НБУ може зняти обмеження на видачу депозитів

Кредит&Депозит
4085
Національний банк України розглядає можливість зняття обмежень на депозитному ринку, які діють до 1 вересня. Про це повідомила прес-служба регулятора, посилаючись на заяву голови НБУ Валерії Гонтарєвої на зустрічі з керівниками 40 найбільших банків України щодо врегулювання ситуації на валютному ринку.
“Під час зустрічі Валерія Гонтарєва обговорила з банкірами ситуацію на депозитному ринку і доцільність зняття обмежень відповідно до постанови правління НБУ від 30 травня №328 “Про врегулювання діяльності фінансових установ та проведення валютних операцій”, – йдеться в повідомленні НБУ.
Нагадаємо, Нацбанк постановою встановив максимальну суму зняття клієнтами коштів з депозитних та поточних рахунків, крім видачі готівки у формі зарплат, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, на рівні 150 тис. грн з 1 червня до 1 вересня.
Цим же рішенням регулятор продовжив до вересня заборону на продаж готівкової валюти для фізосіб понад 15 тис. грн, на зняття валютних коштів з рахунків через каси та банкомати понад 15 тис. грн на добу, на дострокове погашення валютних кредитів резидентами, купівлю-продаж валюти на міжбанківському ринку без поставки валют, випуск банками депозитних сертифікатів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас