Тонкощі рефінансування в Україні: службовці "Інпромбанку" вкрали 293 млн грн, виданих НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тонкощі рефінансування в Україні: службовці "Інпромбанку" вкрали 293 млн грн, виданих НБУ

Казна та Політика
2584
Прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом розтрати службовцями “Інпромбанку” 293 млн грн кредитних коштів, виділених Національним банком України на рефінансування установи. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.
Повідомляється, що службовці банківської установи протягом 2010-2011 рр. надали кредитні кошти майже 47 підприємствам. Однак, як з’ясувалося, працівники банку перераховували багатомільйонну суму державних коштів підприємствам, які мали всі ознаки фіктивності і були створені для прикриття незаконної діяльності. Як наслідок, кошти, які були виділені НБУ для підтримки ліквідності банку, були присвоєння невстановленими особами.
Зараз співробітниками СБУ та прокуратури Києва проведено ряд результативних обшуків, в ході яких було вилучено копії документів, ноутбуки, електронні носії інформації, а також золоті злитки і коштовні монети. Тільки під час останнього обшуку, який був проведений у колишнього працівника банківської установи, правоохоронцями було вилучено 5 золотих злитків вагою 0,5 кг і більше 20 цінних монет.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочате за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України, проводить СБУ.
Хід його розслідування перебуває на особливому контролі прокуратури міста Києва.
Відзначимо, з березня 2012 р. “Інпромбанк” знаходиться в стадії ліквідації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас