Кількість неплатоспроможних банків в Україні буде зростати, але вони будуть незначними за обсягом активів - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість неплатоспроможних банків в Україні буде зростати, але вони будуть незначними за обсягом активів - експерт

Казна та Політика
1107
Зростання кількості неплатоспроможних банків, яке спостерігається від початку року – це не лише наслідок девальвації, вважає Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.
“Національний банк України як регулятор більш жорстко підходить до банків. Якщо раніше дуже часто була ситуація, коли банк міг не обслуговувати клієнтів, не сплачувати вчасно кошти, і до нього окрім якихось вербальних претензій з НБУ нічого не надходило, то зараз стосовно таких банків, особливо, якщо це не значні банки, відповідно, які не вплинуть своїм закриттям на банківську систему в цілому, якщо вони усе ж неплатоспроможні, оголошується процедура ліквідації”, – пояснив він.
Тому кількість неплатоспроможних банків буде зростати, але це будуть в першу чергу незначні за розміром та обсягом активів банки. “І це не вплине на банківську систему в цілому. Негативних системних шоків для банківської системи від ліквідації таких банків не очікується”. – додав експерт.
Нагадаємо, від початку року тимчасову адміністрацію було введено у 16-ти банках України, які були визнані неплатоспроможними.
Більше про останні тенденції в галузі читайте в статті “16+ або чому банків-банкрутів буде ставати лише більше?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас